søndag 31. januar 2010

Snørik helg


Det har snødd jevnt og trutt denne helgen og fugleautomatene begynner å få høye hatter.
Snøen er egentlig ganske fasinerende; den består av fluffy fnugg med en liten kule i midten. Rart.
Koselig er det nå med snø, hvertfall når en kan ta buss og slippe å kjøre selv :D
Ønsker dere en fin fin uke med eller uten fluffy snø :)

Ferdige hobbygreier





I går var vi i bursdagskalas til ei veninne. Siden pakka jeg bestilte ikke kom til tida så ble det handla inn ei vinflaske som midlertidig presang og for å freshe opp litt laget jeg en veske. Stoffet har jeg kjøpt hos Stoff og stil på salg. Det er 3 lag med stoff, det brunmønstrede, ubleika lerret og forstoff. Lerretet stiver opp resten av veska og jeg bruker det istedet for platevatt da lerret er veldig mye billigere. Lerret ble også brukt i bretteposene jeg lagde tidligere. Veska er i grunn laget etter brettepose prinsippet, bare med påsydde hanker, og kan også brukes som en. Har endel heimelaga såpe fra juleverkstedet igjen så jeg la oppi litt såpe også. Jeg blei fornøyd, men kunne vel like gjerne ha pakket flaska inn i en plastpose for mottakeren sin del tror jeg


Hekleteppet tok en brå slutt da jeg gikk tom for brunt garn. Måtte faktisk rekke opp litt for at det skulle bli likt i topp og bunn. Kjøpte inn litt garn av en annen type, men både arge og tykkelse er ikke helt likt så er usikker på om jeg skal hekle kant rundt eller ikke. Det blir nok et mer ferdig resultat hvis jeg gjør det, eller hur? Teppet blei ikke så stort, men stort nok til å slenge over seg når en slapper av på sofaen. Her stiller Gubben opp som stativ :)




onsdag 27. januar 2010

POD frø i posten, endelig :D


Det hjalp at Elsa fikk sine POD frø i går, for i dag hadde jeg også fått morsomt innhold i postkassa :)
I posen fantes det;
Mangold 'Bright lights'
Gulrot 'Giant Flakkee'
Gulrot 'Yellowstone' x3 (knallgode, fiiine, gule gulrøtter :D
Gulrot 'Siroco F1'
Tomat 'Oregon Spring'
Tomat 'Rainbow cherry mixed'
Blomstertobakk 'Whisper mixed'
Gulrot 'Honeysnack' hadde jeg også bestilt, men det skulle bli ettersendt. I tillegg fikk jeg to bonuspakker med Ruccola salatmix og Ryllik mix.
Er på en gulrotbølge etter at jeg fikk så fine gulrøtter i fjor, tross elendige spireforhold, så nå er gulrotsortene oppe i 11 ved siste telling ;)
I dag var dagen Jaro skulle bli "tante" og det gikk veldig greit. Lettere forvirra og med krage fikk vi han heim og nå ligger han pal på senga si og halvsover. Han skal få noe smertestillende de neste dagene så jeg håper at han ikke har det for vondt, men tror nesten kraga er det verste. Ekle krage.

mandag 25. januar 2010

Hekling på youtube

Måtte bare legge inn link til denne plassen her. Må sjekkes nermere, grusomt greit å kunne se hvordan en skal gjøre det i praksis, ikke bare se på mystiske forkortelser hehe

Oooo nå var det godt med sofa :)

Da er dagen på hell og jeg er trøtt :) Gleeeder meg til å krype under dyna !

Dagen i dag gikk veldig greit. NAV i Kragerø åpner døra hvis det står noen utenfor med store triste øyne, ikke verst. Tok bare 20min for meg å finne fram fra buss til NAV, det var jo ikke så verst med tanke på at hvis en gikk riktig tar det 4min, hehe.

Prata med dyrlegen i dag og blodprøvene var fine. Forøverig så hørtes det ut som at hvis vi kastrerer Jaro så ordner alt seg. Det er jo toppers, så til onsdagen blir han Jaro-ballelaus :) Takk for oppmuntringer i forrige innlegg, det varmer :-*

Laga blå potetstappe i kveld til siste reat av julemiddagen med salat, ikke så dumt det. Ganske fargerikt faktisk :)

søndag 24. januar 2010

Nå spirer blodbegerene, NAV kurs og sjuk bikkje

I går kunne jeg se de første tegn til spiring i potta med blodbeger. Når var det jeg sådde igjen? Som nevnt har jeg gullfiskhukommelse så det må jeg sjekke etterpå :P , men så lange tida har de ikke brukt, det funka å ha dem over panelovnen :)

Ellers så gruer jeg meg til i morra, da skal jeg på datakurs hos NAV i nabokommunen. Greit nok med kurs, da slipper en å gå og svive her heime heile dagen, men gruer meg til å kjøre buss. Bussen reiser ca 07.40 (hvis jeg ikke husker feil...) og kurset begynner ikke før kl 9... Da blir jeg sittende ute i kulda i hvertfall 40min før jeg slipper inn i varmen. Neste buss reiser herfra kl 08.55, fortreffelig kjekt... Hadde egentlig meldt meg på et etablerer kurs med økonomi, for dem som kan tenke seg å starte egen bedrift, men har foreløpig ikke fått tilbakemelding. Datakurset kan forresten bli en intressant opplevelse der jeg kan lære både å bruke internett og epost, blandt annet, hehe...

Hadde en liten sjau om fredagen da vi har sett litt blodvann på golvet. Vi lurte litt på om det kunne være Ravna som hadde løpetid, men kunne ikke se noe på henne ellers. Det viste seg at det var Jaro som det kom blod fra og det kom fra en ubeleilig plass, nelig snabben :/ Ringte til dyrlegen og reiste for en sjekk. Der blei det konstantert skyhøg pH, krystaller og blod i urinen, noe rart med tekstiklene og på røntgenbildene viste det seg at han har en ball i magen som mulignes kan være en svulst. Fikk tatt noen blodprøver som vi forhåpentligvis får svar på i morra.

En blir så satt ut og hjelpeslaus når det skjer noe sånt med "ungene". Vi har ikke merket noe som helst ellers, blid og fornøyd er han og det virker ikke som han har vondt der han durer av garde opp i snøhauger og erter på Ravna. Enda godt det. Så nå lider jeg av innbildthet og tror han dør når som helst, hehe... Går nok bra dette også, 7år er ingen alder. Vi fikk med oss noe diettfor og han får noe C vitamin. Dyrlegen ringte opp igjen i går til morran for å si at hun bestillte noen antibaktriell-tabeletter og at vi muligens måtte kastrere han. Det er nå greit, for det har vi diskutert tidligere og de ballene trenger han tross alt ikke ;)

Puh...

Det var litt syting fra meg nå på formiddagen. Kaffien er klar og jeg er klar for mat. Fikk hekla endel på teppet i går og nå har jeg bare 3 nøster igjen av det grå garnet. Når det er tomt blir ikke teppet lengre og jeg kan begynne på noe nytt :D

torsdag 21. januar 2010

Nå kosær eg meg fælt

De siste dagene har jeg puslet litt med håndarbeid og hageblader fra biblioteket. Fant et fantastisk enkelt heklemønster på samme plass som snytepapir beholderene som jeg viste for et par dager siden. Det er så enkelt at jeg (hekleamatøren) kan se på film samtidig som jeg hekler! De hadde salg på utgående garntyper nede i "Stranna" og Fiesta garnet som jeg kjøpte er fantastisk kjapt og godt å hekle med og tilfeldigvis hadde de masse igjen av disse naise fargene :)

Edit 28/1: Når en hekler etter denne oppskrita hadde det vert kjekt å få vekk de løse trådene etterhvert som e går vindre i arbeidet. Hvordan du gjør det ser du her, noe jeg skulle ønske at jeg hadde sett før, her jeg sitter med stoppenål og vaser... :)

Men det blir litt rotete når det er garnnøster overalt så jeg lagde meg en bleieoppbevarer. Det var hvertfall det den het i oppskrifta (Små kreasjoner- til baby og dukken av Anne Grethe Gaaserud) at den kan romme ei heil bleiepakke kan jeg ikke skjønne, men det var da akurat plass til nøstene, så jeg er fornøyd.



Er det bare meg eller passer turkis og brunt fantastisk godt sammen?

Gubben kommer heim i kveld og det er flotters. Mens jeg venter tenker jeg å fortsette på teppe galskapet og sette på en film. Eg veit å kose meg :D

onsdag 20. januar 2010

Småfuglenes foringsplass

Jeg har sansen for fugler og i mangel på en ordentlig foringsplass som jeg kunne se fra vinduene satte jeg opp dette. Dette blir direkte utenfor kjøkkenvinduet bare med en trapp i mellom. Det gjør beskuelse av småfugler enklere og den er laget for at fuglene skal ha oversikt, har tross alt 4 små monstre gående rundt huset.


Fra toppen av trappa. Pinnene til venstre har kattene rivd ned og jeg har ikke kommet så langt at jeg har festet dem på nytt. I nederkant rundt "garen" har jeg lav, grønn netting fra Biltema sånn at kattene ikke kan snike seg inn.




Sett fra framsiden av huset. Det blei plutselig enklere å henge opp automater og forskjellig med stativet. Jeg har hengt opp noen kvister og et par små trær for at fuglene skal føle seg litt tryggere. I framkant kan min eminente granhekk synes. Tanken var at den skulle dekke muren, men siden vi skal selge til høsten er det spørs hva det blir til.
Så over til automater:
Denne er en av de første vi kjøpte. Finnes ofte i vanlig butikk og ligger på ca 150kr. Lett og reingjøre. Rommer endel frø og det er lett å se når det må etterfylles, men har hatt problem med at den tetter seg. Derfor er noen av spilene som slipper maten ut fjernet.


Meisebolleholder og liten automat. Den til meiseboller kjøpte jeg i høst (ca20kr i det lokale gartneriet) og funker igrunn greit. Den til frø ol er egentlig for liten, men lett og fylle (Europris?). Fuglene får ikke tak i alt i automaten.




Lite lysthus i meir eller mindre ubehandlatre og pleksiglass. Skal egentlig henge, men jeg var så lur at jeg skrudde den fast og knøyt igjen toppen. Får ikke opp knuten igjen.... Grei nok å gjøre rein da glassa er lette å ta ut. ca 100kr på tilbud hos den lokale jernvarehandelen.

Alle små landsbyer trenger litt orden og derfor har denne et politihus (det står hvertfall det på taket). Produsenten er Skyrup hvis jeg ikke husker feil. Maten kommer ut på sidene i hull under vinduene. Burde egentlig stå under tak eller så detter pynten av... Skal egetlig henge, men jeg skrudde den fast. Jo og en må borre større dreneringshull for de orginale var en vits...
250kr på det lokale gartneriet.


Utedo fra Felleskjøpet til 150kr. Litt klumpete å fylle på og fuglene er ikke så hissig på denne. Er litt usikker på om det er fordi frøa er litt kronglete å få tak i eller fordi den henger nermest huset.



Har også et par nettingrør til peanøtter, den ene kan sees oppe til venstre. Den tror jeg at jeg kjøpte hos FK til 20-30kr for et par år siden, men har ikke sett dem der siden så er litt usikker. Den andre er svart og endel større med en pinne på tvers, som gjør foring med feks meiseboller vanskelig da det er kronglete å få den på plass igjen. Bruker også nett som det har vert lauk/avocadoer i til å henge opp fett eller brød. Et annet alternativ er å få tak i strømper som en har rundt steik.

Et lite juletre har de også fått med epler og meiseboller. Foreløpig uintressant.
Ellers så kaster jeg ut litt brød på bakken og matavfall bortpå kaldkomposten så skjærene får litt de og ;)




Award med utfordring

Fikk en award fra et nytt bekjentskap; Margrethe. Vedlig koselig, takk skal du ha :)
Og med denne freshe awarden fulgte det en utfordring der jeg skulle fortelle 7 ting om meg selv som jeg ikke har skrevet før i bloggen.

Hmm, hmmm

- Jeg har gullfiskhukommelse, noe som gjør dette til en utfordring (nei, vent... har jeg skrevet dette tidligere?)
- Jeg er redd for møll og chinchillaer
- Har jegerprøva
- Gikk med sjokkrosa og turkise bukser som jentunge, selv om jeg syntes de var forferdelig stygge, bare for å ikke såre Mamma som hadde kjøpt dem til meg, hehe
- Har vert bikkjepasser ved fleire anledninger
- Vil heller ta i ekskrementer (som det så fint heiter) enn å gjøre rein silen på vaskemaskina
- Har 6 tær på hver fot.

Lura du nå, ja :D
Nei jeg har bare 10 tær, men hvis en slapp å gå med sko så kunne det ha vert litt tøfft. Hvorfor akkurat 10 tær? Jeg er forresten ikke så glad i føtter heller.

Ballen kastes videre til Elisabeth, Timotei og Rigmor.
:)

mandag 18. januar 2010

Etui til papirlommetrøkler

Mamma har bursdag i dag! Og Mamma har ikke lyst på gaver, hun har det hun trenger sier hun. Men en liten ting kan ikke skade og da jeg tilfeldigvis fant denne oppskriften i går tenkte jeg at det har hun ikke :D


Sånn ble de to jeg lagde. Måla som passer til disse småpakningene er 18,5x17cm. Den brune lagde jeg først etter oppskrifta, men jeg syntes den blei litt slapp i gapet sitt så på den turkise ble laget med litt overlapp. Den fikk også litt pyntebånd i den ene enden. Kjekke og ha i veska eller i bilen og med litt freshe farger er de lette å finne. Morsomme å lage var de også :)

søndag 17. januar 2010

Sidensvans!!

Se hvem vi fikk besøk av i formiddag! Sidensvans!! Jeg har aldri sett dem "live" så vidt jeg veit, så dette var virkelig moro. De satt en liten stund i selja utenfor huset, (satt er vel å ta litt hardt i, det hadde de nesten ikke tid til) og kvitra :)

Et raskt Googlesøk gir litt tydligere bilder av hvor flotte disse fuglene er.
For å høre på den snedige kvitringa kan du gå inn her. Der finner du også lydene til andre fugler. Kjekt å lære seg noen av dem, da lyden røper de lettere en synet av dem, skjult av lauv eller som svarte siluetter i trærne :)


lørdag 16. januar 2010

Kjekt med Live feed

Synes det er moro å se hvordan folk kommer inn på bloggen min og da er det kjekt med Live feeden. I løpet av det siste døgnet var det noen som hadde søkt på blodbeger og rota seg inn på et innlegg jeg skreiv i fjor. I kommentaren under hadde jeg skrevet at potta sto på kjøkkenbordet med UNDERVARME og spirte etter kort tid. Så nå er potta flytta fra den kalde kjøkkenbenken til bordet og fått gladpack dyne. Tenk at det går an å vere så glømsk fra år til år... :/

fredag 15. januar 2010

Ut på tur

Gikk en liten tur på isen nedenfor huset i dag. Er i utgangspunktet litt skeptisk til is, men i og med at det har vert scootere og kjørt på isen regner jeg med at da holder den meg og. Bikkjene syntes hvertfall at det var stas og springe litt. Til og med Pus var med på tur.
Og sjekk de flotte fjella vi har her, fine ikke sant ? :)










torsdag 14. januar 2010

System i galskapen


I formiddag rydda jeg litt meir i frøa og prøvde å lage litt system. Jeg har fordelt frøa i de som skal sås inne og dem som skal sås ute. Videre har jeg fordelt innefrøa inn i fem bunker som skal sås utover våren, den første bunka når det blir litt mildere i været og består av bla stemorsblomst, amerant, løvemunn og coleus. Den siste bunka inneholder mer raskvoksende saker som gresskar og agurk og skal sås uti mai en gang.
Utefrøa er delt inn i vintersådd og vårsådd. Vintersådd er stauder som skal sås så fort jeg får ut fingern. Vårsådd (den gule boksen) er delt inn i direktesådd, med og uten fiberduk, og de som skal sås i potter på verandaen som skal prikles direkte på vokseplassen når de blir store nok. Da bør det være mulig å få plass på planterommet, kanskje.
Godt å få litt system i galskapen :)

onsdag 13. januar 2010

Nuh er det dags!!

Jeg har bestillt frø, fått frø, venter på frø og har funnet fram det jeg selv har av frø. For å si det sånn, jeg tror jeg får et alvorlig plassproblem...
Med hard hånd har jeg sortert ut hva jeg vil så i år og hva som må vente til neste år. Jeg får fortsatt et problem... Men ikke ta sorgen på forskudd er det noe som heter og mest mulig skal sås ute på verandaen i mai før de prikles ut i åkeren. Funka i fjor så det funker nok i år også :D

Meeeeeen, lettere påvirket av Tomattråden, skal de første føra sås i kveld.

Paprika, 'Granny Smith'
Chilli, 'Bolivian Rainbow'
Rhodochiton Blodbeger

Prøvde på de to øverste i fjor også, men hvor de blei av er jeg ikke sikker på :/ Blodbegerfrøa fra smg* (07) sådde jeg også i fjor og de spirte som bare det!

Med jord og potter på planen og kjøkkenbenken som oppalsplass er det veldig kjekt at gubben for øyeblikket er ute på jobb, hirr hirr >:)



Bolivian Rainbow

Ps: det blei faktisk under 30-! Neste morra var 30,9 det kaldeste som gradestokken hadde målt... Da begynner det å bli friskt ja! (nå er det ikke mer enn 14, much better :) )

fredag 8. januar 2010

Kveldens tidstrøyte:


gradestokken.... bikker den 30 i kveld tru?
Nå står gubben forran måleren og har nedtelling, av alle greier, hehe.