lørdag 27. mars 2010

Rikt dyreliv utenfor vinduet

I heile vinter har det traska rådyr rundt på tunet. Det er imidlertid ikke så ofte at vi har sett dem live. De siste par ukene har jeg lagt til meg den vanen å stå opp tidligere enn jeg har pleid og da jeg skulle lukke vinduet på soverommet til morran beskuet jeg dette:






Tøfft eh? :D Hr Rådyr har funnet ut at i fugleborgen finnes det mat. Tror nok at de merket meg for han gikk ikke inn i borgen som de har gjort tidligere. Jeg fikk lettere anfall av å kikke rett ned på dyra, men hadde heldigvis vett nok til å få fram mobilen i en fei.

Så stille som mulig listet jeg meg ned trappa for å få tak i det eminente digikameraet og fikk tatt et bilde av Fruen før batteriene igjen tok kvelden og rådyra hoppet tilbake til skogen.







I tillegg til disse flotte firbeinte har både i går og i dag enorme mengder bokfink og grønnsisik gjestet matfat og tretoppene i nærheten. Stæren så jeg her om dagen i tillegg til de vanlige meisene. Trivellig er det med dyr så nært opptil huset og dagens humør er reddet, hehe

Ønsker dere som stikker innom en fin fin dag, med eller uten rådyr besøk :)

torsdag 25. mars 2010

Luftetur til Kragerø (og bokomtale.)

resulterte i denne fangsten, ja utenom katta da...





14 nøster med Østlandsgarn til teppeproduksjon og lommetøffler, knapper fra restekoppen, gule servietter til påskemiddagen (vi er noen forferdelige griser ser det ut til, håper jeg har kjøpt nok, haha), tøffe salt/pepper høner(!), blomkarsefrø 'Whirlybird cherry rose' som anbefales på det sterkeste og en bok. Og det er boka jeg skal bable videre om, for den syntes jeg var skikkelig flott!



I Kragerø er det en liten bokkafe, kan en vel kalle det, der en får kjøpt brukte bøker + litt å bite i. Den ligger litt bortafor"Blindtarmen" langs vannkanten i retning byen og er muligens litt kronglete å finne som så mange andre små butikker i Kragerø.





Boka heter "Villblomster, Markens urter i bilder og tekst", er skrevet av Sune og Stina Jonsson og er utgitt av Teknologisk Forlag i 1980. Orginaltittelen er "Ørtabok", enkelt og greit. Sideantallet er 251 og på disse sidene blir 182 planter som en kan støte på ute i det fri beskrevet . Siden boka er skrevet av et par svensker er det ikke alle planter en finner overalt og noen ikke i det heletatt. I forordet står det at boka ikke er skrevet som tradisjonelle floraer, der bilde supplerer teksten, men at teksten skal supplere bildene. Teksten inneholder mer kuriosa om tradisjoner og overtro enn hard botanisk fakta, noe som jeg setter pris på. Botanisk fakta har en andre bøker til :)





Bildene er samlet sammen med gjevne mellomrom slik at en må bla litt fram og tilbake for å se hvordan planten ser ut. Bildene er flotte og plantene er gjenkjennbare, det er det ikke alle florabøker som har.

Jeg føler at siden bildene er samlet på denne måten får en mer ro til å studere dem, en blir ikke for opptatt av teksten.

Boka var forøverig strøken, både omslaget og sidene er uten slitasje og vell verdt den 50 lappen jeg gav for den. Jeg har ikke fått kikket så mye i den ennå, men regner med at denne blir lest fra perm til perm i løpet av påska.

onsdag 24. mars 2010

Stær observert!

Jepp! Da er det vår :D Stæren er nødt til å være min favorittfugl med et fasinerende rikt lydforråd. Litt av sangen kan du høre her.

mandag 22. mars 2010

"Jeg liker også at det blir vår"

sier Bastian

"Det er så mye bedre med gras enn med potteplanter. Mindre bråk blir det også."

søndag 21. mars 2010

Nå våres det!


Snøen smelter med rasende fart og veien er straks bar. Selv om vintere har vert lang og kald så har Våren tydligvis tatt (forhåpentligvis siste) strupetak på Kong Vinter.
Ved utetrappa begynner kryptimianen 'Doones Valley' og kikke fram under de enorme massene med kvit guffe og jeg har observert både primulablader og noen stemor fra i fjor. Disse hadde til og med knopper som ble begravd av snøen i fjor og det ser nesten ut som de fortsetter der de slapp!! Det kan jeg like!
Inne spirer det i melkekartonger og jommen er det spirer i potta med 'Yellow Pear' også! De hadde jeg avskrevet og nå kommer spørsmålet med hvor jeg skal ha alle disse tomatplantene opp, igjen...

fredag 19. mars 2010

Blir det tøffler av dette da tro?


For en liten stund siden kom jeg over noen søte tøfler laget av hexagonlapper (jeg har ikke prødv akkurat disse hexagonene ennå, men prøver dem på de neste). Siden jeg er i hexagonmodus og jeg har faktisk litt restegarn (arvegods!!) så tenkte jeg å lage "hurra-for-de-fargeblinde-tøfler" :) Disse er heklet i Smart garn på nål 5, faktisk, siden jeg har forstått det sånn at løsere hekling gir hardere toving.
Blir spennende å se hvordan de ser ut etter en runde i maskina
Men, det er ikke bar heklenåla som får gjenomgå. Jeg har til og med laget et par fingerløse vanter i Kitten Mohair. Det garnet er drugt!! Kjøkkenvekta mi sier at vantene veier bare 20gram, men er ikke helt sikker på det da. Kjøkkenvekta mi er ei slumpevekt serru... Blei i grunn ganske godt fornøyd, selv om den ene tommelen er skeiv og rar og at fingrene fikk forskjellig lengde! Hehe... Godt med alt som er ferdig, nå skal jeg hoppe videre til neste prosjekt :)
Ønsker alle en fin fin kveld, om de bøler med håndarbeid, planter eller annet kos :)

tirsdag 16. mars 2010

Jeg har blitt tante!!


Hah! Nesten ei uke på overtid har broren min og samboeren fått ei lita jente!! Ble vekket av telefonen sent i går kveld og da var det vel overstått! Fikk ikke samlet hjernen nok til å spørre om vekt og lengde og broren min hørtes helt utslitt ut (kunne nesten tro han hadde født selv, hehe) så det sa han ingenting om. Befalte mms bilde i dag så håper det kommer en snart. Så moro! Et lite minimenneske!!
Oppdatering: 3088g, 48cm og som snytt ut av nasa til broren min!

mandag 15. mars 2010

Give away hos Rigmor og en liten utblåsing

Rigmor har Give away på hobbybloggen sin for å feire åpning av ny bloggbutikk og sine to andre blogger som har fått rundt besøkstall. Pakkenelliken en kan vinne er dette flotte påskeegget + noe hemmelig. Jeg er glad i både egg og hemmeligheter så jeg vil være med på moroa!!

Kan ikke la være å peke på hekleriene på eggene Rigmor lager. Er det ikke stilig?

Klikk på bildet for å komme inn på bloggen hvis du også vil være med på moroa ;)











-----------------------------------------------------------------------------------------------

Bare så jeg har sagt det... Jeg føler av og til at jeg kan virke overpositiv til ting i måten jeg skriver kommentarer i andres blogger og annet, og at andre kanskje tolker dette som smisk. Derfor skal jeg bare påpeke at det er fantastisk mange flinke personer som deler ting de både har laget eller deler videre tips de har funnet hos andre og at jeg er lett å begeistre... Så hvis noen tolker meg som smiskete, beklager jeg det, for det er ikke hensikten med mine innspill. Det jeg skriver mener jeg, hvis ikke hadde jeg bare latt vær å si noe, ikke sant?

Det er ingen som har antydet at jeg er slik, så det er ikke noen grunn til at dette kom akkurat nå. Mest sannsynlig er dette er en del av "paranoiaen" min, hehe, men da har jeg hvertfall sagt det :P

lørdag 13. mars 2010

Gulrotfrøa er i jorda!

Her i sydlige strøk er våronna nu i full gang. Gulrotfrøene er kommet i jorden og pastinakken går snart samme veg. For å skue denne underbare stunden jeg hadde for en liten stund siden, kan de trykke på denne linken eller på bildet av de lekreste poteter de finner til høyre, litt lengre ned på siden.

torsdag 11. mars 2010

Hekler hexagonbestemødre

Har fått heilt dilla på hekling den siste tiden! For ikke å snakke om garn... Det hender jeg ikke får sove om kvelden for hodet mitt er proppfult av nye prosjekter og all verdens flotte garn. Har du hørt så vilt?


Her før helga var jeg innom den lokale kles/gardin/garnbutikken. Jeg og restekorga er gode venner og jeg fant 14 nøster med Smart garn i fargen "en slags turkis" 7033. Dagen etter var jeg innom Nille i Kragerø og handla meg et par nøster med Østlandsgarn nr 208 (skulle få inn meir nå i slutten av uka).


Så var det spørsmålet om hva en skal begynne på av prosjekter som bruker litt garn. Hundremillioner sokker var ikke så aktuelt, men jeg fant denne oppskriften på hexagon granny'er. Den er genial! Her festes lappene sammen mens en hekler. Ingen lause tråder og ingen evighetsjobb med å sy dem sammen etterpå!! Me like!! Er oppe i 30 lapper og har nesten brukt opp 3 turkise og 1,5 rosakrem nøster. Hoi, som det går!!

onsdag 10. mars 2010

Jeg kapitulerer!!


Fortsatt inne på massakeren i planterommet... Planterommet har flyttet opp til stuebordet istedet. Den snille mannen min foreslo det helt selv til og med! Mektig imponert altså :D Har ikke fått opp lyset ennå, her må det gjøres noe lurt.
Fant dette illustrasjonsbildet til den lille rakkeren som herper mine planteplaner. Er den ikke fantastisk godt laget?! Hahaha!! (klikk på bildet for å komme direkte til siden)


Forøverig har jeg bestått 7 av 7 prøver på datakurset så nå sitter jeg bare og kikker på blogger og annet. Har sendt en bestilling til Planteklubben så forhåpentligvis blir det 3 nye sorter jordskokker, en rabarbra og noe lauk på meg utover våren :) Utrolig spennende!

lørdag 6. mars 2010

Kontrabeskjed


En kontra til gårsdagens teorier; det er mus og den har spist opp kløverplantene mine... Nå er jeg banna bein sikker på at det er mus for den har visst ikke forstoppelse alikelvel. Smart er den også for den gjør fra seg oppi pottene så korna blir kamuflert. Nytt forsøk i kveld og da er pølsebiter byttet ut mot deler av månen. Kanskje det funker bedre!!

fredag 5. mars 2010

Strategi endring

Etter grundig tenkning har jeg kommet fram til noe... Altså, jeg snakker fortsatt om det problemet jeg har med "noen". Greia er at etter mange dager med tomme feller og dalende spirebeholdning har hjernen sakte men sikkert begynt å formulere alternative tankemønstre. Er noen usedvanlig glup? Er noen vegetarianer? Har noen forstoppelse? Hvis ikke hvor er dyngene med små svarte korn? Er det sikkert at noen har fire bein? Kan noen være en snegle som har overvintret i en av pottene med døde brugmansiaer som står på enden av benken....?....!!!!





Nå begynner det å mørkne og lysa skal jeg snart ned å slå av. Etter en stund kanskje det kommer noen frem for et herlig lite måltid på mine resterende grønnkålspirer. DA skal jeg stå klar med lommelykt og saks. Dette blir en spennende kveld kjenner jeg... fortsettelsen følger....

mandag 1. mars 2010

Trøste såing

Siden ubudne gjester har spist på småplantene mine fant jeg ut at jeg måtte trøsteså litt. Løvemunnen får jeg prøve igjen neste år og jeg har jo sådd noen selvhøsta av en annen sort, så det får holde. Tror jeg får plassproblemer alikevel…

Prøver igjen med:
Yellow Pear
Garden Pearl
Selvhøsta
Gardeners Delight

Cosmos ‘Sweet Dreams’ Impecta, denne sikla jeg på fra første gang jeg kikka i Impectakatalogen og har endelig fått bestilt den :)
Cosmos ‘Sea Shells’ Ebay 09
Yellow garden Cosmos Ebay 09
Tagetes erecta ‘Vanilla F1’
Dahlia ‘Sangria’ 
Dahlia ‘Stargazer’
Dahlia ‘Bishops Children’ Impecta
mer salvie
Asclepias physocarpus ‘Hedgehogs’

resized_DSCN4263

 

Disse putta jeg opp i ei potte, åpen pollinert så kanskje det blir noe artig?
Pelargonium elongatum, selvhøsta
Pelargonium abrotanifolium, selvhøsta

I tillegg har jeg tatt noen stiklinger av de pellisene som det var noe å stikke av bla Bornholm og P. abrotanifolium, de hadde jeg hvertfall navna på... Blei noen Coleus stiklinger også. Forhåpentligvis kan dette være byttemateriale utpå vårparten.

resized_DSCN4264

Stiklingene står på stuebordet ved vinduet, der i vinduet har jeg 3 orkideer også. En fikk jeg fra Gubben i fjor vår (blomstrer igjen nå), en kjøpte jeg nesten avblomstret for en femtilapp i vinter (kommer fortsatt med nye knopper) og den siste kjøpte jeg i sommer, og den blomstrer fortsatt, men er på sin siste blomst nå.  Har lest at temperatursvingninger stimulerer knoppsetting, så spørs om det ikke er det som gjør det.

Orkideer kommer jo i så mange farger og fasonger, men jeg synes at denne er litt artig med lysegule blomster. Siden dette er siste blomst for denne gang tenkte jeg at den måtte foreviges :)